10 Zajímavostí o mase, co možná nevíš o mase

Tentokrát to nebude žádná odborná přednáška. Vypátrali jsme několik perliček se světa, které tě dost možná překvapí!

 

Věděl jsi že..

  1. Z jedné hovězí kůže se dá vyrobit 18 fotbalových balónů.

  2. Vysoce kvalitní hovězí z Polska se nazývá Wolowina. Nejde o žádnou "volovinu", ale kvalitní flák masa.

  3. Z jedné krávy se dá vyrobit zhruba 720 burgerů o hmotnosti 100 gramů. To je zhruba stejné množství, které by čtyřčlená rodina mohla každodenně jíst po dobu půl roku.

  4. Tuk je nosičem chutí, proto máme v nabídce volky a jalovice. Kdo má rád maso s minimem tuků, šáhne radši bo býčkovi. Maso z býčka má ale tvrdou musculaturu a pevné steakové partie jsou téměř bez tuků. Přesně z toho důvodu býky v nabídce vůbec nemáme.

  5. Úplně prvním jídlem snědeným člověkem na Měsící byla slanina (jednalo se o mraženou verzi v podobě kostky).

  6. Do běžných mas se přidávají velmi nebezpečné dusitany? Tak tohle je pěknej nesmysl! Dusičnany se používají do masa z Ameriky a Afiky. Cestou na lodi maso lépe zraje a je urdžena trvanlivost až 6 měsíců.

  7. Čerstvé maso je zločin. Jedná se jen o marketingový tah obchodních řetěžců. Každý kdo ochutnal kvalitní maso ví, že maso zraje stejně jako víno. Maso, které ještě před pár dny běhalo po pastvě ti gurmánský zážitek nezajistí. 

  8. Uruguay, Nový Zéland, Argentina, Austrálie a Brazílie jsou jediné země, kde žije více krav, než lidí. Je ale nutné dodat, že v těchto zemích je povoleno užívat u krav růstový hormon.

  9. Již v devadesátých letech bylo sušené maso součástí výbavy astronautů NASA

  10. Kráva během jednoho dne "žvejkne" více, než 40,000 krát

NAŠEL JSI SVÉ MÍSTO. TADY JSI DOMA.

OBJEV CHUTĚ A BOHATSTVÍ NAŠEHO REGIONU.

PROHLÉDNOUT NABÍDKU

 

Které zajímavosti tě překvapily?

Napiš nám na sociálních sítích, které zajímavosti tě překvapily. Pokud máš nějaké dotazy k výše zmíněným faktům, rádi s tebou vše probereme v chatu.

 

Facebookový profil: https://www.facebook.com/emifood.cz

Instagramový profil: https://www.instagram.com/emifood_food

 

Naši masití fešáci