Vepřový šál z kýty na řízky Duroc
balení cca 1,4 kg
Plemeno: DurocTyp masa: ChlazenéPůvod: RakouskoZrání: Mokré zráníPoužití:
Pečení, SmaženíSkladování: 0 - 4 °C
Prémiové vepřové maso s jemnou chutí a přirozenou šťavnatostí.
Tento kus masa pochází z vrchní části vepřové kýty, tzv. vrchního šálu – libového a jemného svalu s minimem tuku a skvělou strukturou. Díky svému původu z plemene Duroc, známého pro maso s vyšším podílem intramuskulárního tuku, nabízí výjimečně šťavnaté a chuťově bohaté maso i přesto, že se jedná o libovější část.
Plemeno Duroc, je ceněné pro svou vyváženost mezi libovostí a šťavnatostí. Tuk jemně prostupující svalovinou se při tepelné úpravě rozpouští a dodává masu na chuti, aniž by působilo tučně. Maso z vrchního šálu tak vyniká přirozenou křehkostí, výraznou chutí a univerzálností v kuchyni.